SIKO története

SIKO – a cég víziója és küldetése

avagy A SIKO TÁRSASÁG KELETKEZÉSÉNEK TÖRTÉNETE azok szemével, akik figyelemmel követhették a „cseh álom“ beteljesülését

A mi földrajzi szélességünkben is lehet korrupció, dotációk, lopások, csalások vagy pedig kommunista múlt és ezekből az időkből származó kapcsolatok nélkül sikeres céget építeni. Akár hiszik, akár nem, lehetséges. Sőt ez a látszólagos csoda még akár egy nőnek is sikerülhet. Egy átlagos háromgyermekes anyának a kis dél-csehországi Čimelice községből, aki a forradalom után elhatározta, hogy vállalkozni kezd. Nem volt könnyű, néha még fájdalmas is volt, de ma már Valová Jaroslava elmondhatja, hogy érdemes volt harcolni. Ugyanis a semmiből építette ki a SIKO céget, Csehország legnagyobb fürdőszoba-berendezést kínáló cégét, amely továbbra is sikeresen terjeszkedik.

prvni-prodejna-siko-1200-min.jpg
rodina1953.jpg

Hogyan jártak a prágaiak Čimelicére fürdőszobáért

Stavební Izolace (Építkezési Szigetelés), Keramika (Kerámia), Obklady (Burkolat) – ezeknek a szavaknak a kezdőbetűiből rakta össze a Vala házaspár a cégük elnevezését. Annak ellenére hogy a SIKO cég végül nem árusított építkezési szigetelést, az elnevezés bevált. Ugyanúgy mint az egész cég. Természetesen ez sem volt ingyen.

Először is az anyagiak. A család az összes megtakarított pénzét a vállalkozás elkezdésére használta fel, beleértve a gyerekeik betétkönyveit is, amelyeken a nyári alkalmi munkáikból megtakarított pénzük, valamint a nagymamáktól és nagypapáktól kapott pénzadományok voltak. Valaék egyszerűen úgy döntöttek, hogy fejjel mennek a vállalkozásnak. Minden koronájuk a közvetítőnél végzett, akitől túldrágított áron megszerezték az első csempekészletet. Ekkor a házaspár megértette, hogy közvetlenül a gyártókhoz kell eljutniuk. Máskülönben vállalkozásuk nem jut előbbre. Csak ott választhatják ki, hogy mit akarnak az emberek, sőt még így lényegesen többet takarítanak meg. Ám aki azokban az időkben nem volt rákapcsolódva a volt komunista idők hálózatára, az gyakran csak álmodhatott az ilyesmiről.

Hogyan utazott a Vala család trabanttal a Balatonra

„Úgyis örökölt valamit“ a legtöbben ezt mondhatnák Valová Jaroslaváról, akiket megragadott a története. És igazuk van. Örökölt. Az édesapja után hihetetlen munkabírása és erős gyökerei vannak. Az édesapja a múlt század harmincas éveiben Masaryk elnök lelkes követőjeként Schwarzenberg herceg čimelicei birtokán vezető kertészként tevékenykedett, önművelő módon megtanult németül, valamint több zenei hangszeren játszani. Ezenkívül még a Sokol testnevelő egyesületet is vezette és a helyi amatőr színjátszócsoport rendezését is ő végezte. A „Mindent a legjobban kell elvégezni“ filozófiát három lányába is belenevelte. Mindez nyilvánvalóan nem volt túl bonyolult, hiszen a hölgyeknek a vérükben volt a tevékenykedés.

Az egyik lánya, Ludmila Polesná (1934) a hatvanas években hihetetlen hat világbajnoki címet szerzett vadvízi evezésben. Nagy kár, hogy abban az időben még ez a sport nem volt olimpiai versenyszám. Összesen több mint hatvan érmet szerzett a világversenyeken és a hazai bajnokságokon, összefoglalva „Hranaté medaile” (Szögletes érmek) című könyvben. Jana lánya (1933) is elismert lett Dobříš község díszpolgáraként. Ezenkívül síel, tornatanár a Sokol egyletben, valamint utazási irodája társasutazásokat is szervez.

baterka1.jpg
jirina-zlicin.jpg

SIKO – a cég víziója és küldetése

A SIKO FÜRDŐSZOBÁK & KONYHÁK cég minden vásárlója számára megbízható és inspiratív partner. Arra törekszünk, hogy mi legyünk az egyetlen helyes választás minden fürdőszoba, vagy konyha vásárlásakor. Jól összeszokott professzionális csapat vagyunk, és közös célunk egy európai jelentőségű cég kiépítése.

Küldetésünk mindenkit úgy ihletni, hogy a fürdőszobájából az elégedetség és a relaxáció oázisát alakítsa ki, konyhájából pedig a kellemes gasztronómiai élmények társasági térségét. Okos megoldásokat kínálunk a vásárló egyéni szükségleteinek és lehetőségeinek figyelembevételével. Attól vagyunk kivételesek, hogy már több mint 23 éve fürdőszobákat és konyhákat alakítunk, mégpedig úgy mintha a sajátjaink volnának.

A SIKO inspirál

Cégünk egyik legnagyobb előnye, hogy minden egyes SIKO mintaboltban, közvetlenül meríthet inspirációt fürdőszobájához. Mindezt a több mint száz kiállított fürdőszobának köszönhetően, amelyek komplett fürőszobai megoldásokat nyújtanak, teljesen be vannak rendezve és inspiratív méretekkel rendelkeznek. Nálunk nem talál ötlettelenül berendezett 0,5 négyzetméteres fürdőszobát. A kádakat nem csupán katalógusból kínáljuk Önnek, nálunk a kádat először megtekintheti, kipróbálhatja és ezután döntheti el, hogy megfelel-e Önnek. A SIKO cég volt az első a cseh piacon, amely szemléletesen kezdte bemutatni a mintaként szolgáló fürdőszoba megoldásokat, vagy "modulokat", ahogyan azt a mi konyhanyelvünkön mondjuk.

oceneni-1200-min.jpg
cimelice-2023.jpg

SIKO – a legnagyobb fürdőszoba felszerelési berendezések eladója Csehországban és Szlovákiában és a legjelentősebb gyártók elsődleges partnere

A SIKO FÜRDŐSZOBÁK és KONYHÁK társaság, Csehország és Szlovákia területén sok jelentős fürdőszoba felszerelést gyártó cég termékeinek forgalmazója. Ezek közé a gyártók közé tartozik többek között: RAKO – csempék és burkolatok, KERAMIA – fürdőszobabútor, RAVAK – zuhanyozósarkok és kádak, JIKA, LAUFEN, ROCA, IDEAL STANDARD – egészségügyi kerámia, zuhanyozósarkok, fürdőszobabútor, CERSIT, MAPEI – ragasztók, fugázóanyagok, építési vegyi anyagok, TECE – zuhanycsatornák, vakolat alatti tartályok, EGLO, EBIR – fürdőszoba világítás. A SIKO FÜRDŐSZOBÁK és KONYHÁK társaság sok külföldi gyártónak vagy a legnagyobb, vagy kizárólagos csehországi importőrjük.